Plastregal pe scena Forumului internațional de arhitectură și inovare tehnologică alături de arhitecți cu renume mondial

Plastregal pe scena Forumului internațional de arhitectură și inovare tehnologică alături de arhitecți cu renume mondial

Personalități recunoscute ale arhitecturii și lideri ai profesiei s-au reunit pe 28 februarie, la Chișinău, în cadrul unui forum internațional organizat de SHARE Architects, în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din Republica Moldova. La eveniment au participat specialiști din Republica Moldova, România, Marea Britanie, Elveția, Franța și Turcia.

Plastregal susține inovația în domeniul arhitecturii, de aceea compania și-a propus să contribuie la desfășurarea acestui eveniment, fiind unul din partenerii forumului. Directorul companiei, Igor Blaj, și-a exprimat sprijinul și deschiderea pentru colaborări cu arhitecții care au misiunea de a dezvolta acasă, în R. Moldova, o arhitectură durabilă și inovativă. Acesta susține că atât el personal, cât și compania oferă suport informativ pentru arhitecți și designeri, chiar de la etapa proiectării golurilor de perete. De asemenea, Igor Blaj a încurajat organizarea evenimentelor de acest gen și pentru anii care urmează, arătându-și recunoștința pentru SHARE Architects că a oferit tribună și specialiștilor care nemijlocit impactează arhitectura locală.


În discursul său, Igor Blaj a prezentat compania care este de mai bine de 18 ani pe piață, proiectele moderne de uși și ferestre, dar și cum Plastregal integrează noile tendințe astfel încât să corespundă cu parametrii tehnici, funcționalitatea și calitatea construcțiilor. În același timp, directorul companiei a evidențiat echipa de specialiști pe care a format-o de-a lungul timpului și alături de care garantează execuția proiectelor în materie de ferestre și uși din aluminiu și PVC la cel mai înalt nivel. Toate acestea, în ansamblu, contribuie la sustenabilitatea și durabilitatea arhitecturii locale, crede Igor Blaj.

La forumul din 28 februarie au participat personalități recunoscute ale arhitecturii și lideri ai profesiei. Printre ei se numără Maurizio Meossi, Associate Director, Zaha Hadid Architects în Marea Britanie, Anouk Legendre, Partener XTU din Franța, Kerem Yazgan, cofondator Yazgan Design Architecture din Turcia, Davide Macullo, fondator Davide Macullo Architects din Elveția, Raluca Șoaită, fondator Tesseract Architecture din România etc. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai domeniului din țară. Este vorba despre Maxim Calujac, fondator Calujac Studio, Alexandrin Buraga, fondator AB + Partners, dar și alți arhitecți care au venit cu mesaje interesante la capitolul problemei actuale în arhitectură, și nu doar din Republica Moldova.

SHARE Architects este platforma de evenimente recunoscută ca cea mai activă rețea de networking a profesioniștilor din arhitectură și construcții din Europa Centrală și de Sud – Est. Comunitatea SHARE Architecs s-a format în România și s-a extins în 15 țări din regiune. Beneficiind de cunoașterea profundă a provocărilor cu care se confruntă țările balcanice și din Europa de est în materie de dezvoltare urbană și calitatea spațiului construit, SHARE Architects prezintă pe scena conferințelor sale studii de caz și exemple de succes, la nivel național și internațional, pentru a aduce inspirație, informații de ultimă oră și contacte necesare dezvoltării profesionale a specialiștilor din construcții și investitorilor.