Produsele de aluminiu – un nou suflu pe piața tâmplăriei de ferestre și uși

În primăvara anului 2020, la PlastRegal au apărut produse din aluminiu marca Aluprof – lider în domeniul construcțiilor din aluminiu cu punte termică și unul dintre cei mai mari producători din lume, având sucursale în numeroase țări din Europa, precum și în Statele Unite.

Produsele de aluminiu - un nou suflu pe piața tâmplăriei de ferestre și uși

Ușile și ferestrele din aluminiu se diferențiază printr-o rezistență sporită la șocurile mecanice, la acțiunea vântului puternic sau temperaturilor mari și mici, precum și la foc, fum sau furt. În sistemele din aluminiu se găsește toată gama de soluții ce privesc golurile de perete, inclusiv sistemul de ridicare și glisare, dar și ridicare și glisare cu deschidere pe colț. Totodată, greutatea și mărimea ferestrelor nu mai reprezintă o problemă, întrucât datorită rezistenței ridicate, sistemele din aluminiu permit construcția ferestrelor mari și foarte mari.



„Construcțiile din aluminiu sunt destinate atât sectorului rezidențial, mai ales unde se optează pentru mult geam, cât și celui comercial, unde înălțimile și lățimile ferestrelor nu au granițe. În funcție de sfera de utilizare și cerințele detaliate privind funcționalitatea, estetica, izolarea termică, rezistența la efracție, etanșeitatea la fum sau rezistența la foc – gama de soluții este foarte individuală. PlastRegal recomandă construcțiile din aluminiu cu punte termică tuturor celor care sunt în căutarea unor ferestre rezistente, dar în același timp cu pierderi minime de căldură”, spune Ala Blaj, specialist în marketing la PlastRegal.

„Aluminiul preferă o atenție mai delicată la confecționare. De aceea, nemijlocit pentru această gamă de produse am procurat noi utilaje care să ne permită debitarea profilelor cu precizie”, continuă Ala Blaj.



PlastRegal întotdeauna a optat pentru cele mai inovative soluții apărute pe piața tâmplăriei de ferestre și uși, de aceea și în cazul construcțiilor din aluminiu a optat pentru un producător de profile cu renume mondial și un lider în domeniul construcțiilor din aluminiu cu punte termică. Toate certificările Aluprof sunt efectuate în cadrul Centrului Independent de Cercetare și Inovare Aluprof care are un contract semnat cu Institutul de Tehnică în Construcții ITB din Polonia și cu institutul IFT Rosenheim din Germania. Totodată, o nouă realizare prestigioasă de domeniu este premierea cu Certificatul bronz Cradle to Cradle Certified. Această evaluare este recunoscută în întreaga lume pentru cele mai sigure produse cu un impact pozitiv asupra oamenilor și mediului.

Soții Victor și Natalia Afteni au optat și ei pentru ferestre din aluminiu cu punte termică și uși glisante cu profil din aluminiu, întrucât acest material oferă confecțiilor o rezistență și siguranță sporită pe termen lung.
„Am luat în calcul și volumul mare de soare și temperatura crescută pe durata verii în Republica Moldova, știind că ferestrele cu profil din aluminiu nu se deteriorează, nu se expandează și nu se strâng sub influența acestor factori”, spune Natalia Afteni.

Un alt argument determinant pentru familia Afteni a fost izolarea fonică și termică pe care le oferă produsele din aluminiu.

„Inițial eram sceptic în privința protecției termice pe care o oferă aluminiul, însă după un studiu amănunțit, am ajuns la concluzia că acest lucru este doar un clișeu neîndreptățit. Am rămas plăcut surprins de calitatea produselor confecționate și montate de PlastRegal. Acum m-am convins că și în țara noastră se produc ferestre și uși la cel mai înalt nivel”, adaugă Victor Afteni.

Pentru mai multe proiecte inovative, accesați www.plastregal.md și alegeți din marea diversitate de culori și profile disponibile, acum și din aluminiu cu punte termică.